Evenimentele anului 2012


Premiul Asociatiei Spiru Haret 2001

In anul scolar 2011-2012 nu s-a calificat nici un elev la Olimpiadele Nationale.


Maria Vasilescu - participarea la Campionatul Mondial de Sah

Fara ajutorul Asociatiei Spiru Haret 2001 si a unor colegi de-ai dumneavoastra (domnul Luciliu Negrila, doamna Mihaela Georgescu-Delafras, doamna Jana de Goede, doamna doctor Valentina Lazarescu) nu as fi putut participa la Campionatul European de sah si la Campionatul Mondial. Doresc sa va multumesc tuturor din suflet pentru implicarea dumneavoastra activa si pentru ca mi-ati dat oportunitatea de a capata experienta participarii la concursuri de o asemenea anvergura. Am invatat lectii de viata importante care probabil ma vor ajuta atat in plan profesional cat si in cel personal.

 In perioada 10-21 Septembrie am participat la Campionatul European de Sah, ce s-a desfasurat in Albena, Bulgaria. Concursul a fost foate bine organizat, bulgarii fiind punctuali si binevoitori. Delegatia Romaniei a fost cazata langa Marea Neagra, putandu-ne astfel relaxa dupa o partida grea, ascultand valurile. Eu si antrenoarea mea, Mariana Duminica, ne-am gandit ca acest concurs trebuie sa reprezinte un antrenament pentru Campionatul Modial care urma. Asadar, in partidele de sah oficiale nu am ezitat sa-mi asum riscuri, incercand sa invat cat mai mult. Dupa fiecare runda imi analizam partida cu antrenoarea pe internet si intelegeam unde am gresit si ce trebuia sa imbunatatesc. In final, m-am clasat pe locul 43, terminand cu 4 puncte din 9 posibile. La concurs au participat jucatori din peste 35 de tari ale Europei.
Mai multe detalii despre turneu pot fi gasite la urmatorul link : 
http://eycc2011.chessbg.com/
 
 
Intre 17-27 noiembrie am participat la Campionatul Mondial de Sah, din Caldas Novas, Brazilia. Am facut aproximativ 36 de ore pe drum cu escala la Paris si Sao Paulo. Din Sao Paulo am mers pana in Goyania, iar de acolo inca 3 ore cu autocarul pana la locatie propriu-zisa. A fost cea mai lunga calatorie pe care am facut-o vreodata. cea mai obositoare,dar in aceeiasi masura placuta. Primul contact cu brazilienii a fost in aeroporul Sao Paulo, unde am constatat cu surprindere ca majoritatea oamenilor nu stiau limba engleza. Am fost la un pas sa pierdem avionul catre Goiania. Acesta a trebuit sa ne astepte. In prima zi am constatat ca delagatie Romaniei era cazata la cea mai mare distanta fata de sala in care se tinea concursul, la aproximativ 45 de minute de mers pe jos. Tot in prima zi mi-am dat seama ca am racit de la aerul conditionat din avion, autocar, aeroport. In Brazilia erau 30 de grade, iar in Bucuresti -2 grade, iar eu aveam sinuzita si putina febra. Organizarea concursului a lasat de dorit : oficialii turneului nu stiau  nici o alta limba straina(nici macar spaniola care e inrudita cu portugheza) ;  prizele nu erau ca cele din Europa, iar prelungitoare nu se gaseau (fara laptopuri nu ne-am putut pregati in primele runde impotriva adversarilor); banca oficiala a orasului nu schimba nici euro, nici dolari, nici lire; vodafone nu avea semnal. Daca doriti sa aflati cum am rezolvat o parte din aceste probleme anuntati-ma si o sa va povestesc mai pe larg. Fiind racita si avand emotiile unui concurs de o asemenea magnitudine(primul Campionat Mondial la care am participat) am pierdut primele 4 runde. A urmat o zi libera, timp in care am reusit sa-mi revin putin din raceala si sa ma pregatesc moral pentru urmatoarele runde. M-am recuperat si am obtinut 4,5 puncte din cele 5 runde ramase ocupand locul 40 la egalitate cu locul 31. Inainte de prima runda, dupa anumite criterii(elo), calculatorul ma repartiza pe locul 52. Asadar, pentru ca am reusit sa urc mai mult de 12 locuri in clasament si pentru ca mi-am depasit rezultatul din prima faza a concursului eu sunt multimita de progresul facut. Mai multe detalii puteti gasi accesand site-ul oficial: http://wycc2011.com/ .

Nu as fi putut trai asemenea experiente niciodata fara ajutorul dumneavoastra. Va multumesc foarte mult pentru amabilitatea si generozitatea de care ati dat dovata. Sper sa am ocazia si onoarea sa va cunosc personal pe fiecare dintre membrii Asociatiei.
 
Multumesc,
Maria Vasilescu


Poze de la Campionatul de Sah - "click here"
 

Pe 13 iunie 2012 s-au intalnit la Anvers patru spiristi, veniti din Canada, Israel,Germania si Belgia - mai multe poze
 "click here"

A avut loc la Bucuresti intalnirea absolventilor 1967 - cateva poze:  "click here"

Back to home